22 februari 2020
17:00

Månsarps IBK B

Referat: Aneby SK - Månsarps IBK B

Lördagkväll. Matchstart 17:00 i Aneby. Vi har redan vid laguttagning klart för oss att våra 3 bästa poängplockare inte kan delta. 2 till återbud efter laguttagning gör att vi blir något mindre manskap än vanligt. Sedan så blir Kalle förkyld också, och aviserar att han inte kan spela fullt, så vi tar in en ersättare i Anton Pettersson. Lite mer "dramatik" innan matchen, Noel glömmer sina skor och blir sen till samligen, bra att ni ringer och meddelar detta.

Vi fick stryk mot Aneby hemma. Framförallt efter en mindre bra första period, då vi fick mycket uppförsbacke.
Idag dock tycker jag att alla bestämmer sig från start att vara med och tävla ordentligt.
Det är jämnt i första, och vi får också 2 utvisningar, en på Joel, och senare en på Jakob. Aneby gör 1-0 på den andra utvisningen. Vilket inte är mycket att säga om. Svårt att gå rent i 2 boxplay. Det var ett bra skott i nättaket, av deras nr 20 Henning Lööv. Vi svarar dock minuten efter, efter att Jonathan snappat upp ett dåligt uppspel, spelar vidare till Magnus som avslutar säkert. Första perioden slutar 1-1, tycker dock att vi bjuder upp bra. Men lite mer skärpa i avsluten önskas. Sedan gör ju även Hampus en del fina räddningar. Hade varit kul med skottstatistik, saknades, i en match där jag annars tycker hemmalaget hade ett väldigt bra arrangemang.

Andra hinner knappt börja, innan deras nr 20 åker ut för obstruktion. Mange behöver 8 sekunder i PP, för att vända till 1-2 oss. Efter detta har vi en väldigt bra period. I den 9:e minuten kommer dock en händelse, som blir ganska avgörande för matchen. Först får de en utvisning för slag. Och sedan bara 27 sekunder in i PP, så blir Joel i egen zon, ja vad ska jag säga tacklad, manglad, överfallen, kan nämnas att Joel inte ens har bollen. Men vi är glada att positioneringen hos domaren var väldigt bra, så deras nr 34 får rött kort, och matchstraff 1. Så 5 mot 3 läge för oss. Hampus gör där 1-3, efter bra pass från Hugo Krantz och i 5 mot 4 smäller Jonte dit 1-4, assist från Magnus. Och det är klart dessa 2 pp-mål ger ju oss en fördel i matchen. Men faran är ju inte över än. Kapten Jakob spelar handboll 12:33, och det blir då spel 4 mot 4, i en minut cirka. I pp gör Aneby återigen mål, då vi låtit en diagonalpass slinka igenom. Några minuter efter att de och vi är fulltaliga igen, så har de också chanser att göra mål Minns framförallt frilägesräddningen av Hampus från deras Kapten, som är nr 3 i totala poängligan.
Vi får ett mål till i perioden. Ett mål som kan benämnas som ett s k "freak goal" eller "flytmål" som någon sa. Skott Anton, ser ut som det touchar någon framför mål, tar i ribban och upp, men får en sådan backspinn att den åker in bakom den snopna målvakten. Tid 19:44, kändes rätt viktigt.

I 3:e så byter Aneby målvakt, och det känns väl kanske lite avslaget från hemmalaget ett tag. Den enda som verkligen försökte sätta press på oss var deras nr 66, som jag tyckte var duktigt. 07:42, får de en ny utvisning, ganska klart slag. Vi gör då 2-6 genom Hampus igen, assist Hugo Claesson. 09:27, så får vår Kapten Jakob äntligen göra mål, efter bra spel i sekvensen som leder till målet. Hugo Krantz, fortsätter att assistera. 11:40, 2-8. Filip Wingren på egen hand lyckas trycka in bollen. Matchens sista mål gör Hampus, som får en bra yta för sitt fina skott, och det sitter otagbart i nättaket. Assist Jakob. Tid 16:31. 17:47 tar jag timeout. Byter in Ebba. 19:18 passar Noel på att bli utvisad. Ebba får visa upp sig med en fin benparad. Bra att vi täpper till i slutet och inte släpper till något onödigt baklängesmål.
En bra och välförtjänt vinst.

Först och främst, tack Johan Nordberg, som följde med, så jag slapp vara ensam ledare.
Sedan vill jag ock rikta ett tack till de föräldrar/supportrar som tar sig tid en Lördag och åker ut till Aneby, för att kolla på killarna.
Sedan givetvis en stor eloge till killarna. Vill berömma alla som var på plats. Men några ord även till några enskilda.
Alla 3 centrarna med Magnus "man of the match" Engqvist i spetsen gjorde ett föredömligt defensivt arbete, och bidrog även framåt, de övriga var Anton och Jakob. Mange fick en påse bröd och kakor att fira med.
Sedan så visar Hampus i målet väldigt hög klass idag, kul. För jag vet att han var besviken på hemmamatchen i höstas.
Sist, Joel Blychert, oerhört stark karaktär, som inte heller ger tillbaka i den situation som föranleder matchstraffet.
Nu är det 3 H4-matcher kvar, och då får inga spelare från H2-truppen delta i H4. Tur att vi har vår breda trupp. För 2 år sedan hade jag fått licensera mig själv, och det är inget önskvärt scenario.